Hvad  jeg har beskæftiget mig med siden jeg startede på arbejdslivet i 1960 og til nu, kan du læse lidt om herunder:


1960 - 1970

Som det var meget almindeligt dengang, gik jeg ud af syvende klasse i 1960 14 år gammel, skolen var  ikke så tiltrækkende at jeg havde lyst til at fortsætte dér i flere år end højst nødvendigt, -  næh jeg ville ud at tjene penge.

Altså måtte jeg ud på arbejdsmarkedet. 

Mit første job havde jeg på den for længst nedlagte virksomhed M. P. Allerups jernstøberi i Odense, den lå på Sdr. Boulevard, lige overfor Ansgar Kirke. 

I dag ligger der på noget af grunden nogle boligblokke som Bikuben opførte efter at støberiet var blevet revet ned

Jeg husker at min løn dengang var 66 kroner og 56 øre som kontorbud på støberikontoret,  jo det var sørme store penge.

Dengang tjente en udlært jernstøber omkring 180 kr. om ugen, det var en vældig god løn i 1960
M. P. Allerups jernstøberi på Sdr. Boulevard

Derefter blev jeg medhjælper på en brødvogn et års tid efter, det var på det der dengang hed Arbejdernes Aktiebageri i Odense, som lå i Vindegade overfor hvor Føtex på Vesterbro ligger nu, i én af bygningerne ligger i dag en Fakta butik, og resten af bageriet er lavet om til boliger.

Dengang var det sådan at man kørte ud med frisk brød til både private og butikker. det var egentlig hyggeligt og man fik talt med mange søde mennesker, men efter et lille års tid kunne jeg ikke rigtig enes med den ældre mand der var kusk på "min" vogn.

Jeg søgte og fik job på Odense Amts Bogtrykkeri i Odense, der dengang lå i Vestergade 41 inde i gården, bag Villumsens Bageri.
I dag ligger der bl.a. Hennes&Mauritz og en Frelsen Chokolade på det sted og O.A.B ligger i dag på Fåborgvej/Æblebakken i Odense SV.

Jeg blev lidt "bidt" af den grafiske brance og søgte til en større virksomhed af samme art. 

I 1963 fik jeg job på Fyens Stiftstidende Også i Odense som redaktionsbud, iøvrigt en tid jeg mindes med glæde. Vi havde det godt og vi fire bude blev forkælet på mange måder, bl.a. husker jeg at vi ind imellem fik fribilletter til bl.a. på koncerter i det hedengangne Fyens Forum som lå hvor Hotel H C Andersen og Koncerthuset ligger i dag.

Da jeg blev 18 år, måtte jeg så ud på det voksne arbejdsmarked. 
Det blev så til nogle år på Haustrups Fabriker på Næsbyvej I Odense, også en dejlig arbejdsplads og nogle dejlige kolleger.

Jeg arbejdede i det der dengang hed afdeling 3 og 4.

I længden blev det lidt trættende at arbejde på skiftehold, så jeg ledte efter noget andet med lidt mere familievenlige arbejdstider, da jeg var blevet forlovet på det tidspunkt og hun var bestemt ikke tilfreds med at jeg arbejdede om aftenen.
Haustups Fabriker, Næsbyvej

Et halvt års tid tog jeg hyre ombord på en coaster, "Kama" af Svendborg som kok. Det var hyggeligt og lærerigt, men der var ikke den store fremtid i det, men det var morsomt at prøve, desuden har jeg altid været glad for at lave mad og efter sigende er det da spiseligt, det jeg frembringer, så det var også lidt af en udfordring at prøve at leve af det.

I øvrigt sker det at jeg lægger en opskrift eller to ud på nettet ind imellem - dem finder du under knappen "NEM MAD" her på siden.


1970 - 1980

Jeg havde derefter nogle rastløse år hvor jeg prøvede at være alluminiumsstøber på Thomas B Thrige, Vinduespudser hos Det Danske Rengørings Kompagni (det senere ISS), chauffør hos en nu lukket frøhandel: Amagerfrø, og papirarbejder på Dalum Papirfabrik, arbejdsmand hos den også lukkede SCO Cykler, isolatør hos isoleringsfirmaerne Perfect og Persolit og chauffør hos Eventyr Is, der dengang var en underafdeling af Albani Bryggerierne, men i dag eksisterer isfabrikken ikke længere i det regi.

Endelig blev jeg så bogsælger hos noget der hed Skandinavisk Bogforlag, det var det forlag, der udgav "Årets største begivenheder i billeder", bøger som blev solgt på abonnementsbasis for 5 år ad gangen.
Alle i Odense.

De næste år var mit virke så næsten udelukkende noget med salg, da det var noget jeg godt kunne lide.

Dalum Papirfabrik, Danmarks ældste papirfabrik grundlagt i 1874


Jeg ville prøve at være selvstændig så jeg åbnede en kiosk på Stærmosegårdsvej i Odense med salg af is, konfekture og pølser.

Jeg var nabo til et supermarked "Elkær Super", i dag er det vistnok en døgnkiosk.

 Desværre gik det ikke helt som forventet så jeg måtte bide i det sure æble og dreje nøglen om og stod tilbage med en gæld på godt en halv million kroner, en forfærdelig masse penge omkring 1970.

Jeg havde brug for en tænkepause for at finde ud af hvad der så skulle ske, situationen var - om jeg så må sige - en lille smule tilspidset på det økonomiske område men noget skulle der jo ske, for at jeg kunne komme videre med tilværelsen.


 Kiosken på Stærmosegårdsvej, jeg står i vinduet og
 min datter står udenfor


 

Filmklip 1   ishuset på Stærmosegårdsvej
 
Filmklip 2   ishuset på Stærmosegårdsvej

Jeg startede så på Fyns Studenterkursus, tog det der dengang hed realeksamen og fortsatte i gymnasiet på samfundsfaglig-matematisk linie, men måtte desværre stoppe et par måneder før den afsluttende eksamen, da der dukkede en mulighed op, således at jeg kunne få betalt min gæld og starte på en frisk.

Jeg blev efter ansøgning ansat på Grønland ved et firma der hed Greenex (se under knappen "Grønland" og "Grønland fortælling") og blev deroppe i ca. 4 år:


1980 - 2006


Her står jeg foran en Alka-stand i Føtex i Odense i 1981
Efter hjemkomsten fra Grønland blev jeg ansat hos Alka Forsikring som assurandør i Odense, det var jeg i 13 år, hvor jeg primært havde mit distrikt i Odense M, Odense S og Odense SV.

Efter 13 år som assurandør blev jeg efter eget ønske ansat som kontorassistent på Odense-kontoret, her var jeg indtil Alka lukkede afdelingen i Odense 2 år senere og vore veje skiltes, da jeg ikke havde den fjerneste lyst til at pendle til hverken Taastrup eller Kolding hver dag, hvilket var de muligheder der var. 

Egentlig havde jeg planlagt at gå på det der dengang hed overgangsydelse, men den ordning stoppede den socialdemokratiske regering lige pludselig midt i en forsøgsperiode, og så var jeg pludselig regulært ledig.

Jeg har lovet mig selv, at om så der bliver to søndage i hver uge, vil jeg aldrig mere stemme på socialdemokratiet af samme årsag, de er for utroværdige.

Efterlønssagen, som kostede Poul Nyrup Rasmussen statsministerposten har siden vist at socialdemokraterne  holder fast i tendensen med at gøre det modsatte af hvad de har lovet vælgerne.
I slutningen af mit aktive  erhvervsliv har jeg være ansat som kontorassistent i et år hos Munkebo Kommune på "Projektværkstedet", det var, og er, et igangsætterprojekt for unge ledige på bistandshjælp.

Det var et herligt år, hvor jeg lærte dels nogle nye kolleger, dels en masse søde og rare unge mennesker at kende, hvilket jeg stadig har meget glæde af når jeg møder dem rundt omkring i byen.

Senest var jeg ansat et år hos Motion og Trivsel i Odense, også her var der en masse dejlige mennesker som jeg kom til at holde meget af, jeg kommer også med stor glæde forbi en gang imellem og får en hyggesnak.

Det var et par oplevelsesrige år med mange gode kolleger og en dejlig afslutning på et 46 års langt og begivenhedsrigt arbejdsliv.Motion og Trivsel's facade på Grønløkken i Odense

Bagerst står jeg på kontoret 
hos  "Motion og Trivsel" i Odense forrest  sidder min kollega BodilI dag nyder jeg livet som efterlønsmodtager, noget som jeg sætter pris på, og som kommende generationer sikkert vil misunde os at vi kunne.

Hvis du kun kan se denne side og ikke andre, så klik på: www.john-malmer.dk